”Irländska Asfaltläggarna”

Som ett vårtecken rullar nu ekipagen med de så kallade ”Irländska Asfaltsläggarna” in i Sverige.
Du som funderar på att anlita dessa när de knackar på din dörr ...inom kort och erbjuder tjänster som bl.a. plattläggning, ska tänka på följande.
Förutom att de oftast utför ett väldigt dåligt jobb, kommer de med all sannolikhet att kräva dig på mer pengar än avtalat, och du kommer förmodligen att bli utsatt för hot om du inte går med på detta. Under förra året greps ett antal av denna kategori för människohandel, de hade kidnappat arbetskraft (bl.a. drogmissbrukare och illegala invandrare) från gatan i England och tagit med dem som slavar till Sverige. Googla på ”irländska asfaltläggare” och läs artiklar som skrivits om dem i tidningar. Här kommer tips på en artikel: http://www.svd.se/nyheter/inrikes/slavlager-har-kopplin gar-till-sverige_6502654.svd
Trots ovanstående kommer ett stort antal personer att anlita dessa ”hantverkare” under 2013.
Har du inte redan bestämt dig för att inte anlita dessa personer, så kommer här nästa tankeställare.
Jag har träffat på mängder av personer från den här kategorin som erbjuder sina tjänster, och ingen har hittills kunnat visa upp en F-skattesedel. En lite mer rutinerad person visade en gång upp en ifylld ansökan som bevis på F-skattesedel, men vid kontroll hade den aldrig skickats in.
Om du anlitar dessa personer som saknar F-skattesedel är det du som är arbetsgivare och ska redovisa och betala in alla skatter och avgifter. Inträffar dessutom en arbetsplatsolycka är det du som ska betala för de kostnader som uppstår, din hemförsäkring omfattas inte av arbetsgivarförsäkringar.
Om du ser någon på orten som anlitar dessa personer, gå in på skatteverkets hemsida och skicka ett tips (kan även göras anonymt) på adressen: https://www.skatteverket.se/omskatteverket/kontaktaoss/ eposta/tipsomskattefusk.4.7afdf8a313d3421e9a9561.html
Tyvärr finns det mängder av personer i Sverige som inte vet något om denna kategori hantverkare.